miercuri, 9 februarie 2011

Concursuri de magie in strainatate – Experienta Magicianului Emil Dragan

Chiar daca unii poate nu au auzit, dar trebuie sa stiti ca exista concursuri de magie internationale. Astfel de concursuri exista in toata lumea si cel mai cunoscut este campionatul mondial de magie FISM. Aceste concursuri sunt pe diferite categorii, te poti inscrie in functie de ce stil al magiei practici. In Asia de exemplu s-a ajuns la nivelul unde exista concursuri de magie tematice, adica magie doar cu esarfe, sau carti, etc.

Un exemplu de concurs international la care am luat parte, acum aproximativ 2 ani, este cel din Ungaria “Corodini” tara cu traditie in arta iluzionismului. Ajuns acolo dupa aproximativ 12 ore de mers cu trenul si inca 20 minute de mers cu taxiul prin Budapesta, am ajuns la locul de desfasurare.

Nivelul concursului nu a fost foarte ridicat, mult mai interesante fiind lecturile magicienilor mai in varsta de acolo,dar punctul de atractie a fost Gala din ultima zi, gala ce a reunit cred iluzionistii cei mai cunoscuti de la ei. Printre cei prezenti la gala a fost si magicianul Soma,proaspat campion mondial la FISM si am avut ocazia sa vad momentul cu care a castigat aceasta competitie live. Dupa gala, dupa aproximativ jumatate de ora de asteptare,am reusit sa obtin o poza cu Soma.


Niciun comentariu: